DaciaFanClub
Dacia Fan Club
DaciaFanClub
Pergerz

Az autót 1985. áprilisában gyártották, melyet annó egy német házaspár vett, valutáért.

2011. kora telén vettem az autót, bontóból. Az autó 42.300km-t futott, ami meglátszik a belterén is. (Még a szaga is új hatású.)

Festése gyári, karosszériája teljesen rozsdamentes. A fékeket kellett rendbe rakni, a hosszú állás után, ugyanis 2002-ben járt le a műszakija... Motorban tömítéseket, szimeringeket cseréltem. A kerekek egy ismerőstől kapott, donor autóról valók, vadonat újak, talán 200km-t futottak eddig. (Barátjának keleti autós boltja volt, a váltáskor minden Dacia alkatrészt megkapott...)

A motor, váltó, futómű, villamosság tuning-mentes. Egyedül a hűtést módosítottam, Dacia pick-up hűtővel, 76°C fokos termosztáttal és fix műanyag ventilátorral, a jövőbeli lakókocsis használat miatt.

Most igyekszem a kor szellemének megfelelő "EXTRA" alkatrészekkel felöltöztetni:
"Nelásski" rács, nagy buborék az ablakon, szőrös kormányvédő, fagolyós üléshuzat, rókafarok a slusszkulcson, Videoton hangszórók, kisautós váltógomb, szőrös fejtámlahuzat, gumi földelő szalag, króm kupak a vonóhorgon, sárga első izzók, lila fény az első ablakra, "szignalskóp" (első szélvédő felső élén egy lencse amiben látod a forgalom irányító lámpát, ha közel álltál!) korabeli Daciás izzókészlet, Karipol autó ápoló készlet, kacsintós pénztárca, kb. 2000 régi Lei, Román benzinjegy a nyolcvanas évekből, pöttyös labda, bólogatós kutya.

Napi használatra sajnálnám, ezért nem is műszakíztatom le. (Így viszont bonyodalmasabb, mert minden útra útvonal engedélyt kell kérnem! :))

Nagy vonalakban ennyi, üdvözlettel:

Pergerz (2012.11.04.)Elérhetőségünk: daciafanclub [kukac] gmail [pont] com
Az oldalon található anyagokra minden jog fenntartva!
Az oldal minimum 1024*768pixel felbontásra van optimalizálva! Támogatott böngészők: Firefox, Chrome, (Internet Explorer).
DaciaFanClubHungary
BandeeeSoft copyright © 2010 - 2014
000webhost logo